Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2012 11:22 - Христиана в MSAT
Автор: hristiana1msat Категория: Забавление   
Прочетен: 625 Коментари: 0 Гласове:
0



Коридорът за прием в MSAT бе дълъг и добре осветен. Христиана се загледа в кристалите, излъчващи бледосиня светлина. Според легендата един от тях е донесен от Амбър, а останалите са негови копия. На пръв поглед обаче между тях нямаше никаква разлика – левитиращи във въздуха пирамиди, малко над човешки ръст. Коридорът свърши пред масивна дървена врата, на чиито две крила бе гравиран вездесъщият символ на Амбър, а именно изправен Еднорог. Девойката постави ръката си в процепа между крилата и усети гъделичкане от опипващата технология. Когат о усещането спря тя издърпа китката си изчака отварянето. Абсолютно безшумно крилата са дръпнаха в страни и пред погледа ѝ се разкри малка уютна стая с просто, но стилно обзавеждане. Над мебелите обаче доминираше огромен монитор в каменна рамка, толкова голям, че заемаше почти цялата стена. Над горния му ръб светеше надпис от рубин. Думите пълна програма сякаш имаха собствен източник на светлина, защото не помръкнаха нито за миг. Зад бюрото се изправи възрастен внушителен мъж и Христиана без никакво усилие разпозна лорд Бланшфор – ръководителят на пълна програма. Слуховете говореха за него, че амбърски благородник, владеещ магически сили. Други пък го описваха като омагьосан от Коруин местен благородник, за да служи в борбата с мрачните сили. На Христиана той ѝ се стори напълно нормален, като изключим отчетливия акцент, докато произнасяше ритуалния поздрав:
-В името на първичния рог и на Реда, нека взорът ти е ясен, сърцето – чисто, а ръцете в услуга на Лабиринта.
Тя се наведе и с леко разтреперан глас отговори според древните обичаи. После надигна глава и погледана с боязливо любопитство към един от най-обсъжданите и тайнствени управници на царството. Лорд Джинджър дьо Бланшфор се отпусна на стола си и с усмивка каза:
-Добре дошла, девойко, в MSAT. Ти си избрана за кадет в пълна програма. Знаеш ли обаче точно с какво ще се занимаваш следващите три години?
Христиана поклати глава отрицателно. Господарят на Наблюдателите направи жест към малката табуретка пред себе си и тя седна. Стараеше се да го гледа в очите, но накрая се престраши и видя усмивката, прокрадваща се изпод гъстата му брада. Той я загледа за около половин минута, което накара момичето да се изчерви и заговори.



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hristiana1msat
Категория: Забавление
Прочетен: 8087
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930